Pahor najavio ostavku: Odlazim ako propadnu pregovori s Hrvatima!

Pahor najavio ostavku: Odlazim ako propadnu pregovori s Hrvatima!

Tekst. I. Ć. 
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

BORUT PAHOR, predsjednik slovenske Vlade najavio je povlačenje s mjesta premijera ukoliko propadnu pregovori s Hrvatima, prenosi državna televizija Slovenije.

> Pukla ljubav Kosor i Pahor: Jadranka, nismo se tako dogovorili!

Naime, Pahor koji se danas bio u Trbovlju jasno je rekao kako se može očekivati njegova ostavka ako pregovori s Hrvatima ne završe kako se očekivalo. Pahor se inače, danas sasvim neočekivano našao u tom mjestu odati počast bivšem predsjedniku Janezu Drnovšeku.

U kratkom razgovoru za televiziju Trbovlje, prenose slovenski mediji, Pahor nije mogao skriti frustraciju oko pregovora s Hrvatskom. Zaključuje se kako je vrlo moguća njegova ostavka ako se granični spor ne riješi po volje Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon što je izjava izašla u javnost iz kabineta predsjednika Vlade Slovenije poručili su da Pahor ipak ne razmišlja o ostavci.

"Predsjednik Vlade Borut Pahor čvrsto je odlučio riješiti granični spor s Hrvatskom i ne razmišlja o ostavci", naglašava se u priopćenju. 

"Nismo se tako dogovorili"

Podsjetimo, Pahor je zaprijetio da neće potpisati arbitražni sporazum s Hrvatskom 'ako se švedsko predsjedništvo potpiše kao svjedok pod hrvatsku jednostranu izjavu glede članka 3b' u kojoj se ističe da Hrvatska sporazumom ne prepušta Sloveniji svoje teritorijalno more.

Pahor je dodao i da je sa hrvatskom premijerkom Kosor, od prvoga telefonskoga razgovora, uspostavio "odnos velikog poštovanja i nade", te da se nada da pisane izjave koje su izašle u javnost nisu službene izjave hrvatske vlade, jer se predstavnici dviju država nisu tako dogovorili. "Pretpostavljam da se radi o nekom nesporazumu, a ako se radi o tome onda ćemo ih moći prevladati", rekao je Pahor jučer no danas nije mogao sakriti razočaranje razvojem događaja

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara