Pahor sentimentalno o Kosorici: Bila je uz mene u mojim najtežim trenucima

Pahor sentimentalno o Kosorici: Bila je uz mene u mojim najtežim trenucima

Foto: AFP

SLOVENSKI premijer Borut Pahor u razgovoru za Dnevnik plus otkrio je radni datum potpisivanja pristupnog ugovora Europske unije i Hrvatske.

"Voditelji država Europske unije i predstavnik hrvatske Vlade 18. prosinca potpisat će pristupni ugovor i time će biti otvoreno novo poglavlje u razvoju Europske unije", rekao je Pahor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niječno je odgovorio na pitanje treba li se bojati eventualnog dolaska na vlast Janeza Janše. "Mislim da u Hrvatskoj ne postoji strah da bi nova vlast oslabila odnose. Mislim da svi vidimo da je u mandatu ove vlade napravljen dragocjen korak naprijed te bi tapkanje u mjestu ili korak unatrag štetili međusobnim odnosima, a posebno onom tko bi to uzrokovao. Hoće li se sljedeći predsjednici stranaka odlučiti za daljnju suradnju, bit će to njihova odluka. Bit će to premijerka Kosor ili netko tko će je zamijeniti na toj funkciji", dodao je.

Govoreći o tome je li bolji sa Zoranom Milanović ili Jadrankom Kosor, Pahor je kazao kako je Milanović njegov kolega po svjetonazoru i dobar prijatelj, a da Kosor "nije u njihovom političkom društvu". "Ali morate ljudski razumjeti da sam s njome prošao dramatično razdoblje koje je iziskivalo mnogo povjerenja, međusobnog. Nikada nismo zloupotrijebili to povjerenje. I s te osnove s premijerkom Kosor imam izuzetan ljudski odnos. Milanović je moj politički istomišljenik. Želim mu uspjeh. Premijerka Kosor bila je uz mene u najtežim trenucima. Najvjerojatnije u najtežima u mojoj političkoj karijeri. I to na dostojanstven, produktivan i iskren način. I to je dovelo do rezultata koji je važan za oba naroda i obje države. U tom smislu morate razumjeti moj ljudski odnos s gospođom Kosor", kazao je Pahor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara