Pakistan: Ghailani može biti izručen tek nakon ispitivanja

PAKISTAN je u petak priopćio da do kraja ispitivanja Sjedinjenim Državama neće izručiti prošle nedjelje uhićenog Ahmeda Khalfana Ghailanija, za kojega se sumnja da je visoki dužnosnik alQaide te da je povezan s podmetanjem bombi u američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji 1998. godine.

"Zasad nismo sigurni koliko je drugih (pripadnika al-Qaide) još u Pakistanu. Morat ćemo ih otkriti ispitivanjem Ghailanija", rekao je pakistanski ministar unutarnjih poslova Faisal Saleh.

Prema njegovim riječima, Ghailanija ispituju na tajnom mjestu.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Abdul Rauf Chaudhry rekao je da vlada od Washingtona još nije primila zahtjev za izručenje Ghailanija. No, naglasio je, eventualno će izručenje biti u skladu s pakistanskim zakonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesetogodišnji Ghailani državljanin je Tanzanije, a SAD ga traži zbog bombaških napada na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji. U tim napadima 1998. poginulo je više od dvjesto ljudi. Ghailanija je američki sud optužio četiri mjeseca nakon napada.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara