Pakistan zaplijenio tonu heroina na jugozapadu zemlje

PAKISTANSKE vlasti zaplijenile su više od tone heroina na jugozapadu zemlje, a u odvojenoj protukrijumčarskoj akciji uhitile su šest Afganistanaca, objavili su u srijedu tamošnji dužnosnici.

U akciji izvedenoj u utorak u blizini granice s Afganistanom, sprecijalna policija za borbu protiv droge zaplijenila je jednu tonu heroina, vrijednog 6 milijuna dolara na međunarodnom tržištu, nakon žestoke razmjene vatre s krijumčarima droge koji su potom pobjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima jednog dužnosnika, "heroin je dopremljen iz pokrajine Helmand na jugu Afganistana i istovaren u blizini graničnog područja".

Pakistanski dužnosnici za borbu protiv droge ističu da je ta zemlja tranzitna ruta za oko četvrtinu od 3.400 tona opijuma koliko se svake godine proizvede u Afganistanu. Veći dio toga biva prerađen u heroin i završava na tržištu Europe.

Pakistanska policija objavila je i da je uhitila šest Afganistanaca, među kojima i jednu ženu, u odvojenom incidentu u Quetti, prijestolnici pokrajine Baluchistan koja graniči s Afganistanom, te je kod njih pronašla 3,8 kg heroina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara