PAKISTANCI ISTRAŽUJU NAVODNU PRODAJU NUKLEARNE TEHNOLOGIJE IRANU

Ispitivanje pakistanskih znanstvenika o navodnoj prodaji nuklearne tehnolgije i znanja Iraku približava se kraju, objavio je u ponedjeljak glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova Masood Khan.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) prije nekoliko je tjedana počela istraživati navodnu povezanost pakistanskog i iranskog nuklearnog programa, nakon čega su i pakistanske vlasti počele vlastitu istragu.

Ukupno se osmero pakistanskih znanstvenika nalazi pod istragom, uključujući i Abdula Qadeera Khana, oca pakistanske nuklearne bombe. "Približavamo se završetku istrage", rekao je glasnogovornik pakistanskog MVP-a u ponedjeljak, ali je odbio obznaniti druge pojedinosti. Rekao je samo da zasad nije dokazan nikakav transfer nuklearne tehnologije u Iran.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pakistan je još početkom istrage službeno priopćio da vlada sigurno nije upletena u eventualnu prodaju nuklearne tehnologije Iranu, te da se to jedino moglo dogoditi u slučaju "osobne ambicije ili pohlepe" nekog od znanstvenika.

(Hina) dj sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara