Pakistanske snage nastavile akcije zapadno od grada Wane

PAKISTANSKE snage sigurnosti koje su jučer opkolile skupinu militanata zapadno od grada Wane, nadajući se da je među njima i drugi čovjek AlQaide Ayman al-Zawahiri i dajući im rok za predaju danas do podneva po mjesnom vremenu, nastavili su napade nakon njegova isteka, izjavio je pakistanski časnik.

Ultimatum je militantima, koji su se sklonili u dobro utvrđenim uporištima na granici s Afganistanom iznesen jučer, nekoliko sati nakon što ih je vojska napala iz helikoptera. Militanti, za koje se sumnja da su pripadnici Al-Qaide, pružili su silovit otpor, zbog čega je pakistanska vojska posumnjala da štite drugog čovjeka Al-Qaide i desnu ruku Osame bin Ladena, Aymana al-Zawahrija.

"Dali smo im rok za predaju danas do 12 sati", rekao je za Reuters iz Wane, časnik pakistanske vojske. Zawahrija, egipatskog liječnika smatraju "mozgom" Al-Qaide i jednom od najodgovorijih osoba za napad na 11. rujna 2001.

"Nakon isteka roka nastavili smo akciju", rekao je glasnogovornik pakistanske vojske general Shaukat Sultan, ne spominjući rok i ne želeći iznositi pojedinosti o akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik afganistanskih talibana Abdul Samad zanijekao je mogućnost da se Al-Zawahri nalazi u području Wane te je dodao da se on i Osama bin Laden nalaze u Afganistanu i da su na sigurnom.

"Sve informacije o tomu da je Al-Zawahri u Pakistanu i da je u okruženju pakistanskih vojnih snaga pogrešne su. Riječ je o propagandi Amerikanaca i pakistanske vojske čija je svrha podići moral njihovih boraca", rekao je glasnogovornik talibana.

(Hina) xmh ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara