Pala banda pljačkaša banaka i kradljivaca automobila

Pala banda pljačkaša banaka i kradljivaca automobila

POLICIJA je konačno uspjela uhititi osmeročlanu bandu pljačkaša banaka i kradljivaca automobila, koji su od prosinca 2006. godine haračili diljem Hrvatske - od Zagreba, preko Šibenika, do Splita.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, dovršena je kriminalistička obrada nad 29-godišnjim B. K., 27-godišnjim F. M. T., 44-godišnjim V. K., 34-godišnjim Z. T., 31-godišnjim M. P., 55-godišnjim S. H., 39-godišnjim D. Č. i 27-godišnjim B. B.

Osmerac se tereti da su od prosinca 2006. do kolovoza 2008. godine počinili više razbojstava na području Zagreba, Splita, Šibenika i Mokrica. 2007. godine su opljačkali Hypo banku u Zagrebu i Splitsku banku u Splitu. Ove godine su ponovno opljačkali Hypo banku u Zagrebu, Jadransku banku u Šibeniku, dva puta Ininu benzinsku crpku u Morkicama te kladionicu Germania u Zagrebu i zlatarnicu Feliks u Samoboru, u kojoj su vlasnika, tijekom pljačke, čak i nastrijelili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljačke su vršili uz prijetnju vatrenim oružjem, najčešće pištoljima, a na glavama su nosili potkape i improvizirane maske za lice. Prije razbojstava bi krali automobile, mopede, motocikle i kombije, kojima su bježali s mjesta događaja te ih potom zapalili, kako bi prikrili tragove. Ukupno su razbojnici tijekom pljački skupili oko pet milijuna kuna.

Nakon dovršene kriminalističke obrade, šestorica razbojnika su, uz posebno izvješće, odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Dvojica se od ranije nalaze u zatvoru u Zagrebu.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara