Pala još petorica zagrebačkih dilera kokainom

POLICIJA je dovršila kriminalističku obradu nad petoricom dilera sa zagrebačkog područja, od čega su četvorica hrvatski državljani, dok jedan ima dvojno, slovensko-hrvatsko državljanstvo, izvijestila je PU zagrebačka.

Dvojicu 38-godišnjaka, dvojicu 27-godišnjaka te prvoosumnjičenog 39-godišnjaka tereti se za zloporabu opojnih droga. Trojica dilera su uz kaznenu prijavu dovedena Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dok se dvojica nalaze u bijegu.

Pretragom obiteljske kuće na području Botinca, koju koristi jedan od 38-godišnjaka, pronađeni su revolver marke Rossi s pet streljiva kalibra 38 specijal i revolver marke Smith & Wesson kalibra 22. On je 27. veljače, uz optužni prijedlog, odveden sucu za prekršaje, a nakon toga je zajedno još dvojicom dilera doveden u policiju na kriminalističku obradu.

Kako navodi policija, prvoosumnjičeni 39-godišnjak je, na za sada neutvrđeni način, nabavljao veće količine kokaina. Radi povećanja mase, dileri su u stanu drugoosumnjičenog, na području Črnomerca, kokain miješali s punilom manitol, nakon čega su smjesu preprodavali na zagrebačkom narko tržištu.

Preprodavali si drogu i međusobno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom studenoga prošle godine je trećeosumnjičeni 27-godišnjak je, od za sada nepoznate osobe na području Kutine, kupio kokain, koji su također pomiješali s raznim punilima te ga prepakirali. Dio te droge je 27-godišnjak sam preprodavao, a dio je predao 33-godišnjaku, koji ju je preprodavao na području Trešnjevke, i koji je priveden 4. studenog prošle godine.

Kako navodi policija, dileri su drogu preprodavali i međusobno, pa je tako sredinom studenog 39-godišnjak dio kokaina prodao 27-godišnjaku. Krajem siječnja ove godine 39-godišnjak je 27-godišnjaku ponovno prodao najmanje 7 grama kokaina, kojeg je ovaj istog dana, na području Samobora, prodao 26-godišnjem Slovencu. On je istoga dana s drogom zatečen na graničnom prijelazu Kalin.

Početkom veljače, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražen je osobni automobil marke Audi A6 zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu drugoosumnjičenog. Na kontrolnoj ploči automobila je pronađeno 0,1 grama kokaina, a u stanu na području Črnomerca ukupno 1590,06 grama supstance manitol i 2,86 grama kokaina.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara