Pala kriminalna skupina za koju se sumnja da je prokrijumčarila 800 kilograma marihuane

Pala kriminalna skupina za koju se sumnja da je prokrijumčarila 800 kilograma marihuane

U AKCIJI USKOK-a i nekoliko policijskih uprava uhićeno je 19 osoba od 22 do 50 godina te je zaplijenjeno 70 kilograma marihuane vrijedne milijun kuna, kojoj bi na tržištu vrijednost mnogostruko porasla.

Riječ je o kriminalnoj skupini za koju se sumnja da je iz Crne Gore preko BiH u Hrvatsku prokrijumčarila ukupno 800 kilograma marihuane. Uhićeni su s područja Zagreba, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a akcija je završena između 19. i 22. kolovoza, kojoj je prethodila višemjesečna istraga.

Klupko se počelo odmotavati u razdoblju od sredine travnja pa sve do 25. lipnja. U tom razdoblju je palo i prvih 55 kilograma marihuane, što je pokrenulo ovu akciju nazvanu Vinil. Akcija je došla svom kraju 19. kolovoza kad je kod 32-godišnjaka u Novom Zagrebu pronađena marihuana u Audiju dubrovačkih registarskih oznaka, dok je  u isto vrijeme na području Splita kod dvojice 22-godišnjaka pronađena marihuana, a jedan od njih je prvo uspio i pobjeći. Nakon ta tri uhićenja došlo se do saznanja da se radi o kriminalnoj skupini koja je dobavljala marihuanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom akcije je pretraženo 13 stanova, 5 automobila, a pri čemu je pronađemo 45.300 kuna i 15.340 eura te pištolj. Pronađen je i autobus s prepravljenim i posebnim prostorima namijenjenim isključivo za skrivanje i krijumčarenje droge.

I.Ć./D.M.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara