PALA LATVIJSKA VLADA

Latvijska manjinska koalicijska vlada premijera Indulisa Emsisa pala je u četvrtak nakon što su članovi parlamenta u prvome čitanju odbacili plan proračuna za 2005., što je tu zemlju, odnedavnu članicu EUa dovelo u političku krizu, izvijestio je Reuters.

Jedna od triju koalicijskih stranaka na vlasti, Narodna stranka glasovala je protiv plana proračuna. Ukupno 53 zastupnika glasovala su protiv plana, 39 ih je glasovalo za, a pet se zastupnika suzdržalo od glasovanja. Parlament je sastavljen od ukupno 100 zastupnika.

Nedugo prije glasovanja članovi Građanske stranke najavili su svoju namjeru o napuštanju koalicije premijera Indulisa Emsisa, predsjednika koalicijske Seljačke stranke i stranke Zelenih, prenio je France presse.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvijska predsjednica Vaira Vike-Freiberga uskoro će morati predložiti novog premijera čije će imenovanje potvrditi parlament. Bivša sovjetska republika Latvija EU-u i NATO-u pridružila se 2004. Od postizanja neovisnosti 1991., Latvija je desetak puta mijenjala vlade.

(Hina) xmh ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara