Palestinci: Abbasov uspjeh ovisi o izraelu

PALESTINSKI dužnosnici rekli su u subotu da je posjet palestinskog premijera Mahmouda Abbasa Washingtonu bio uspješan, no da mirovni proces ovisi prije svega o Izraelu.

Palestinski parlamentarac Saeb Erekat rekao je da Abbasova budućnost, nakon njegova prvog posjeta Washingtonu, ovisi o izraelskom provođenju obveza iz mirovnog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Abbasov problem je to što Izrael ne provodi mirovni plan", rekao je, naglašavajući da su dosadašnje mjere koje je poduzeo Izrael bile samo "kozmetičke".

Palestinski parlament zaprijetio je da će Abbasu izglasati nepovjerenje ako ne uspije Izrael nagovoriti da se povuče iz većine okupiranih dijelova Zapadne obale i pojasa Gaze i ako ne osigura oslobađanje tisuća palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora. Mirovni plan od Izraela zahtijeva i zaustavljanje širenja židovskih naselja na okupiranim područjima.

Izraelski premijer Ariel Sharon posjetit će u utorak Washington kako bi američkog predsjednika izvijestio o provedbi mirovnoga plana, koji predviđa uspostavu neovisne palestinske države do 2005. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara