Palestinci postigli dogovor oko novoga kabineta

Palestinski premijer Ahmed Korei dobio je podršku parlamentarnih zastupnika za novi kabinet jer je donekle udovoljio njihovoj želji da u njemu bude više članova sklonih reformama, a manje onih lojalnih politici pokojnog predsjednika Jasera Arafata, objavili su zastupnici.

Zastupnici su tri dana odbijali ratificirati kabinet i izazvali političku krizu koja je mogla otjerati Koreija i zakomplicirati položaj predsjednika Mahmuda Abasa koji želi reformirati Palestinsku samoupravu i nastaviti mirovni proces s Izraelom.

No usred višesatnoga sastanka s Abasom i Koreijem u srijedu navečer nekolicina je Fatahovih parlamentarnih zastupnika izašla i novinarima rekla da je napokon postignut dogovor oko novoga kabineta.

"Postigli smo dogovor s bratom Abu Alom", rekao je zastupnik Salah Tamari. Abu Ala uobičajeni je Koreijev nadimak. "Većina Fatahovih zastupnika glasovat će za njegov kabinet".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinski bi se parlament mogao sastati u četvrtak i službeno ratificirati kabinet, rekli su.

Prije nego što je sporazum postignut, predsjednik parlamenta Ravi Fatuh rekao je da bi glasovanje o vladi, odgađano već triput ovaj tjedan, moglo biti u četvrtak ili u subotu.

(Hina) xvm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara