Palestinske frakcije završile pregovore bez sporazuma o primirju

PALESTINSKE frakcije završile su kasno u ponedjeljak pregovore u Egiptu bez prihvaćanja egipatskog prijedloga da zaustave napade protiv Izraela i uz najavu da će svoj odgovor objaviti nakon izraelskih izbora, izjavio je jedan visoki dužnosnik.

Egipat je pozvao različite palestinske frakcije, počev od Arafatovog Fataha do islamista i marksističkih skupina, kako bi razmotrili prijedlog dokumenta o prekidu vatre, u kojem je istodobno naglašeno njihovo pravo na otpor okupaciji.

Pripadnici 12 frakcija okupljenih na četvorodnevnim pregovorima u Kairu rekli su kako prijedlog predviđa prekid vojnih akcija ali ne i građanskog neposluha u njihovom 28-mjesečnom ustanku protiv izraelske okupacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Oni će dati svoj odgovor na egipatski prijedlog 4. veljače, nakon što vide rezultate izraelskih izbora´, izjavio je jedan visoki dužnosnik koji je sudjelovao na pregovorima, dodajući kako to neće biti u formi zajedničkog priopćenja.

Neke od skupina protivile su se prijedlogu čak i prije početka pregovora, no analitičari ocjenjuju kako prvo okupljanje tako širokog spektra frakcija predstavlja uspjeh koji može pridonijeti jedinstvenijem nastupu palestinske strane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara