PALESTINSKE SNAGE SIGURNOSTI U STANJU PRIPRAVNOSTI

Palestinske snage sigurnosti stavljene su u četvrtak navečer u stanje pripravnosti kako bi se, u slučaju smrti 75godišnjeg palestinskog vođe Jasera Arafata, spriječili mogući neredi, doznaje se iz palestinskih izvora sigurnosti.

"Snage sigurnosti su stavljene u stanje pripravnosti kako bi bile spremne na sve situacije", kazao je visoki palestinski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

"Primili smo naredbu da budemo spremni na intervenciju u slučaju kršenja javnog reda i da budemo spremni zaštititi legitimne palestinske institucije", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istovremeno je palestinski premijer Ahmad Korei odgodio posjet Gazi, predviđen za petak, ne navodeći razloge te odluke. Zabrinutost zbog zdravstvenog stanja Arafata, koji se liječi u Parizu, posebice muči Palestinsku samoupravu koja se, u slučaju smrti dugogodišnjeg palestinskog čelnika, pribojava sveopćeg kaosa u pojasu Gaze zbog mogućeg sukoba raznih oružanih frakcija. Prema bolničkim izvorima, Arafat se nalazi u stanju kliničke smrti.

U samom Pojasu Gaze, u njezinom, središnjem dijelu, od metaka izraelske vojske poginula su u četvrtak navečer trojica Palestinaca. Palestinci su pogođeni tenkovskom granatom u blizini izbjegličkog logora Al-Boureij.

(Hina) xvk ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara