Palestinske vlasti: Udar na militante ako Izrael prekine napade

PALESTINSKE vlasti primijenit će oštre mjere protiv militantnih skupina samo ako Izrael prestane s vojnim akcijama i zatražit će hitnu intervenciju SAD-a kako bi se spasile "mirovne smjernice", kazali su palestinski dužnosnici u petak.

Palestinski su dužnosnici istakli kako su spremni razoružati militantne skupine, spriječiti napade protiv Izraelaca, zatvoriti neke institucije povezane s Hamasom i Islamskim džihadom, nadgledati njihove bankovne račune i poduzeti druge restriktivne mjere.

"Palestinsko je vodstvo ponovno istaklo kako je spremno uvesti red i mir...te kazniti sve one koji zakon krše, no to se ne može postići dok Izrael ratuje protiv palestinskih vlasti, njihovih civilnih institucija i služba sigurnosti", istakao je ministar Yasser Abed Rabbo nakon sjednice u okupiranom Ramallahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga primjena unutarnjih mjera sigurnosti ovisi o prestanku izraelskih napada i odustajanju premijera Sharona da protiv Palestinaca pokrene rat širokih razmjera", dodao je.

Abed Reddo je rekao kako su palestinske vlasti od SAD-a, kao pokrovitelja novih mirovnih smjernica, zatražile da "na Izrael izvrše pritisak kako bi obustavio napade i omogućio obnovu primirja" i poduzimanje mjera kojima će se uspostaviti red i mir te se ponovno primjenjivati mirovne smjernice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara