Palestinski čelnici: Arafatovo stanje kritično

ZDRAVLJE palestinskog predsjednika Yassera Arafata naglo se pogoršalo i povremeno pada i budi se iz nesvjesti u svom stožeru na Zapadnoj obali, objavili su u četvrtak palestinski liječnici i dužnosnici.

Arafat (75), simbol borbe za neovisnu Palestinu, omiljen među Palestincima i omražen među Izraelcima, "jako je, jako bolestan", rekao je ministar u palestinskoj vladi koji je želio ostati anoniman.

Detalji bolesti nisu poznati.

Palestinski čelnici okupili su se u utvrđenom stožeru u Ramallahu gdje su Arafata prije više od dvije godine stjerali izraelski vojnici, optuživši ga da potiče četverogodišnju pobunu protiv Izraela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijska postaja al Jazeera objavila je da je Arafat izdao dekret u kojem je imenovao tročlani odbor koji bi ga trebao zamijeniti u odsutnosti. U odboru su navodno premijer Ahmed Qurie, bivši premijer Mahmoud Abbas i predsjednik parlamenta Salim al-Zaanoun.

Tu je vijest ubrzo opovrgnuo glasnogovornik palestinskog predsjednika rekavši da nikakav odbor nije osnovan.

Nakon vijesti o pogoršanju Arafatova zdravlja, snage sigurnosti podigle su stupanj pripravnosti na Zapadnoj obali i pojasu Gaze.

Izraelski dužnosnici objavili su da će dopustiti Arafatu odlazak na liječenje u zemlji ili inozmstvu, a "drugo je pitanje" hoće li mu dopustiti povratak u stožer u Ramallahu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara