Palestinski imam u bolnici Percy

Palestinski imam u bolnici Percy
PALESTINSKI imam Tajsir Al Tamimi doputovao je u srijedu ujutro u vojnu bolnicu Percy u blizini Pariza kako bi posjetio umirućeg palestinskog predsjednika Jasera Arafata.

"Predsjednik Arafat je moj osobni prijatelj. Moja je dužnost da budem uz njega u ovom teškom trenutku i da molim za njega. Nadam se da će se izvući bez obzira na sve što se govori", kazao je Al Tamimi, pri svom dolasku u bolnicu Percy.

Prema izjavama glavne palestinske izaslanice u Francuskoj Leile Šahid, Arafat je u srijedu ujutro "još uvijek živ", ali u "vrlo kritičnom stanju".

Prema mišljenjima analitičara, Tamimijev dolazak u bolnicu Percy znak je da će Arafat uskoro biti proglašen mrtvim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
International Herald Tribune objavio je da bi imam trebao oprati Arafatovo mrtvo tijelo i biti neka vrsta "svjedoka" njegove smrti.

Francuska televizijska postaja France 2 u utorak je kasno navečer objavila da je Tamimi jedina osoba koja ima ovlasti da skine Arafata s aparata koji ga drže na životu.

Palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat u utorak je kazao novinarima u Parizu da isključivanje aparata koji Arafata drže na životu ne dolazi u obzir.

"Mi muslimani ne prihvaćamo eutanaziju", rekao je.

Arafat je 29. listopada primljen u vojnu bolnicu Percy, u blizini Pariza. Palestinski je predsjednik 3. studenoga pao u komu u kojoj se i danas nalazi. Francuski liječnici do danas nisu objavili od čega boluje palestinski čelnik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara