PALESTINSKI MILITANTI ODBACILI EGIPATSKI PRIJEDLOG O PRIMIRJU

Palestinski militanti u srijedu su odbacili najnoviji prijedlog egipatskih posrednika da zaustave sve napade na Izraelce u sklopu predloženog prekida neprijateljstava, kojim se s mrtve točke želi pokrenuti međunarodni mirovni plan, tzv. "putokazi".

Palestinski dužnosnici rekli su da su Egipćani od Amerikanaca dobili jamstva da će izvršiti pritisak na svojeg saveznika Izrael da povuče svoju vojsku iz palestinskih gradova u zamjenu za potpuni prekid neprijateljstava skupina koje izvode samoubilačke napade.

No dužnosnik Islamskog džihada Mohammed al-Hindi rekao je da njegova organizacija odbija taj prijedlog nakon drugog dana pregovora u Gazi s Egipćanima, koji nisu uspjeli osigurati primirje na pregovorima u Kairu početkom mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Da novi diplomatski napori ne donose uspjeh pokazalo je i najnovije nasilje u pojasu Gaze, u kojem su izraelski vojnici ubili palestinskog tinejdžera, kako su priopćili palestinski medicinski izvori.

Oni su potvrdili da je 16-godišnji Mustafa Al Hams iz izbjegličkog logora Rafaha bio ustrijeljen u glavu i da je ubrzo poslije toga umro.

Izraelska vojska u odgovoru je priopćila da su njezini pripadnici primijetili naoružanu osobu i otvorili vatru. Vojni glasnogovornik rekao je da nema informacija o bilo kakvom drugom incidentu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara