Palestinski ministar unutarnjih poslova hoće potvrdu parlamenta

NOVI palestinski ministar unutarnjih poslova Nasser Youssef preuzet će svoju dužnost samo ako parlament podrži njegovo imenovanje u sklopu glasovanja o povjerenju novom kabinetu, javlja u srijedu agencija Reuters pozivajući se na palestinske službene izvore.

General Youssef jasno je dao do znanja da neće preuzeti dužnost ministra unutarnjih poslova bez glasovanja o povjerenju koje bi dalo legitimitet svim mjerama koje bi on pokušao provesti, tvrde palestinski izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Youssefovo imenovanje smatra se ključnim za budućnost američkog mirovnog plana koji poziva Palestince da spriječe militante u širenju samoubilačkih atentata na Izraelce.

On je u utorak bojkotirao svečanost polaganja prisege koju je održao palestinski čelnik Jaser Arafat za ostatak osmočlane vlade na čijem je čelu premijer Ahmed Korei. I Korei i Youssef imaju bliske veze s palestinskim čelnikom.

I dok Arafat ne treba prema palestinskom zakonu tražiti odobrenje od parlamenta za novu vladu, palestinski pregovarač Saeb Erekat je kazao da će Korei tražiti glasovanje o povjerenju u četvrtak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara