Palestinski pregovori o primirju u Kairu 5. ožujka

PALESTINSKI dužnosnici sastat će se s gerilskim vođama 5. ožujka u Kairu i ne bi li razne skupine formalizirale primirje s Izraelom, objavili su u petak dužnosnici i predstavnici gerilaca.

Palestinska samouprava i Izrael dogovorili su se o prekidu vatre na sastanku na vrhu u Egiptu 8. veljače, a oružane skupine kažu da ih taj dogovor ne obvezuje iako ga se pridržavaju.

"Evaluirat ćemo sadašnje primirje i događaje zadnjih tjedana i oblikovati nacionalnu poziciju u vezi s cijelim tim problemom i pitanjem primirja", rekao je Mušir al-Masri, glasnogovornik gerilske skupine Hamasa u Gazi.

Hamas i druge skupine koje predvode četverogodišnji ustanak kažu da još nisu zadovoljen izraelskim gestama izgradnje povjerenja, kao što su oslobađanje zatvorenika i prestanak vojnih racija i ubojstava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni zahtijevaju oslobađanje puno više od pet stotina palestinskih zatvorenika koliko ih je dosad oslobođeno i traže da Izrael, koji drži oko sedam i pol tisuća Palestinaca oslobađa i zatvorenike osuđene za ranjavanje i ubojstva Izraelaca.

Gerilci traže i temeljitije izraelsko povlačenje sa Zapadne obale i iz pojasa Gaze.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara