PALIKOVIĆ GRUDEN: SKUPŠTINA NIJE SUORGANIZATOR regionalne konferencije

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković Gruden izjavila je da Skupština nije suorganizator danas održane regionalne konferencije "ZagrebSarajevoBeograd prema Europi", te da je "greška ako u pozivu stoji da jest". L

"Skupština nije ni organizator, ni suorganizator regionalne konferencije jer za to (Skupština) treba donijeti odluku", izjavila je Paliković Gruden Hini, zamoljena da komentira današnje izjave predsjednika klubova HIP-a, HB-a i HSP-a.

Oni su na konferenciji za novinare rekli da je Skupština suorganizator Regionalne konferencije mimo znanja gradskih zastupnika, zbog čega su klubovi HIP-a i HB-a najavili da će tražiti opoziv predsjednice Skupštine.

Paliković Gruden je rekla da su organizatori danas održane Regionalne konferencije nevladine udruge Centar za regionalizam iz Novog Sada (Srbija i Crna Gora) i Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba, uz potporu njemačke Zaklade Konrad Adenauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja sam, kao predsjednica zagrebačke Gradske skupštine, na Regionalnoj konferenciji ugostila svoje kolegice iz Beograda i Sarajeva", rekla je Paliković Gruden.

Navela je da podupire rad konferencija o toleranciji među ljudima, ljudskim pravima i suradnji među gradovima.

Također je rekla da najavljeni sporazum o međuetničkoj suradnji, koji je predložio Centar za regionalizam iz Novog Sada, na današnjoj regionalnoj konferenciji nije potpisan jer nije prošao proceduru u gradskim poglavarstvima i skupštinama sva tri grada.

(Hina) bma jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara