Paliković: Strategija za osobe s invaliditetom središnja tema na gradskoj skupštini

PRIJEDLOG zagrebačke strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom od 2003. do 2006. bit će središnja tema na sjednici zagrebačke Gradske skupštine 27. veljače, najavila je danas predsjednica skupštine Morana Paliković Gruden.

Na konferenciji za novinare je izvijestila da su svi skupštinski odbori podržali predloženu strategiju Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, ali i predložili dopune za sutrašnju sjednicu Gradskog poglavarstva koje će, smatraju, poboljšati realizaciju Zagrebačke strategije.

Traže da školski prostori budu besplatno dostupni za aktivnosti djece i mladeži, uključujući i one s teškoćama u razvoju te da se u Zagrebačku strategiju uvrsti poticanje tehničke kulture među mladima. Ocjenjuju da posebne odgojne skupine za djecu s teškoćama u razvoju nisu potrebne jer ih se treba ´integrirati, a ne segregirati´ i smatraju da treba preciznije odrediti na koji će se način osigurati novac za ostvarenje Zagrebačke strategije.

Na skupštinskoj sjednici bit će i paket prijedloga vezan uz novi način izračuna naknada u Gradskoj skupštini, vijećima gradskih četvrti i upravnim vijećima i školskim odborima te plaća lokalnih dužnosnika. Pri određivanju iznosa primitaka iz neto će se prijeći na bruto osnovicu, a riječ je o usklađivanju sa zakonom od 1. siječnja ove godine. Iznos naknada će ostati isti ili će se tek neznatno povećati, 12 kuna, članovima Gradske skupštine.

Morana Paliković-Gruden je najavila da će matični odbori zatražiti da se s dnevnog reda skinu dva dokumenta: Plan upravljanja lokalnim vodama za slivno područje Grada Zagreba za 2003. dok se ne pripremi izvješće o izvršenju plana za lanjsku godinu i Izvješće o aktivnostima i mjerama u oblasti prometa budući da postojeće nije ni cjelovito niti sadržajno kvalitetno.

Podsjetila je da se neke obveze Gradskog poglavarstva prema Skupštini ´vuku´ još iz 2000. kao primjerice zaključak o restrukturiranju i sanaciji URIHO-a ili pak studija opravdanosti Gradske komercijalne banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara