Palo još osam dilera povezanih sa Cvikom

Palo još osam dilera povezanih sa Cvikom

PRED istražnog suca Županijskog suda u Splitu danas su izvedena osmorica dilera, koja se povezuje s već ranije uhićenim, korčulanskim dilerom Jakšom Cvitanovićem Cvikom.

Kako je izvijestila PU splitsko-dalmatinska, službenici Odjela kriminaliteta droga su u suradnji s PU dubrovačko-neretvanskom, u sklopu akcije koju je koordinirao USKOK, jučer dovršili višemjesečnu kriminalističku obradu nad više osoba sa područja Splita, Solina, Kaštela, otoka Korčule i BiH, koje se tereti za udruživanje s ciljem krijumčarenja heroina i kokaina iz BiH te daljnju preprodaju droge na širem splitskom području i na otoku Korčuli.

Krijumčarenje heroina i kokaina iz BiH u Hrvatsku organizirao je 30-godišnjak, koji je drogu nabavljao od dvije osobe iz BiH. Na područje Splita droga je stizala putem dvojice "kurira" iz Hrvatske.

Kazneno prijavljeno ukupno 20 osoba

Policija je još 21. ožujka na području Dugopolja uhitila 25-godišnjaka i 24-godišnjaka, kod kojih je pronađeno oko četiri kilograma heroina, 350 grama kokaina i oko 500 kilograma "smjese" koju se koristi za povećanje težine heroina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnjim provođenjem kriminalističke obrade utvrđeno je da je 27-godišnjak, zajedno sa 29-godišnjakom i 25-godišnjakom, organizirao mrežu preprodavača na području šire okolice grada Splita i otoka Korčule, a heroin su nabavljali od gore spomenutog 30-godišnjaka.

U više pretraga stanova na području Splita, Solina, Kaštela i Korčule policija je pronašla veće količina domaćeg i stranog novca, 900 grama heroina, veću količinu oružja i streljiva i više mobilnih telefona.

Nakon završene kriminalističke obrade, kazneno je prijavljeno ukupno 20 osoba sa područja BiH, Imotskog, Splita, Solina, Kaštela, Trogira i otoka Korčule. Dio njih se već od ranije nalazi u zatvoru, za nekima se još uvijek traga, a osam ih je privedeno u Istražni centar splitskog Županijskog suda.

I.M.
Foto: V.G. (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara