PANČIĆ: NOVI ZAKON O BRANITELJIMA SAMO KOREKCIJA STAROG

Saborski zastupnik SDPa i bivši ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić izjavio je danas u Osijeku kako je prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja samo kozmetička korekcija starog zakona te da će se upravo taj zakonski prijedlog, u odnosu na dosad neispunjena obećanja nove vlasti, "pokazati kao velika laž i obmana HDZa".

Na konferenciji za novinare Pančić je ocijenio kako HDZ u tom zakonskom prijedlogu odstupa od ranijih obećanja braniteljima te da je riječ o "minimalnim kozmetičkim promjenama" zakona koji je donijela bivša koalicijska Vlada.

Rekao je da je SDP ipak spreman podržati takav zakonski prijedlog, uz dva uvjeta - povratak revizije i točan financijski izračun za prava iz mirovinskog sektora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj prijedlog ništa drugo ne govori braniteljima osim: lagali smo vas da bismo došli na vlast, a lagat ćemo vam i dalje da na vlasti i ostanemo. Ako su spremni varati hrvatske branitelje, što je onda s drugim društvenim skupinama u hrvatskom društvu", rekao je Pančić ocijenivši da će ovaj zakon biti "Waterloo za HDZ".

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara