Pančić piše premijerki: Borbu protiv korupcije možete demonstrirati već danas, jeste li spremni za to?

Foto:

SABORSKI zastupnik Ivica Pančić poslao je otvoreno pismo Jadranki Kosor u kojoj joj skreće pažnju na probijanje tunela Stupica na cesti Vrgorac-Makarska, o čemu je prije nekoliko dana izvijestio Index u tekstu "Index obavještava Mladena Bajića: Uskoro će nestati još jedno brdo".

Pančićevo pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovana gđa. Predsjednice Vlade RH,

svoju dosljednost i predanost u borbi protiv korupcije već danas možete demonstrirati zaustavljanjem projekta probijanja tunela Stupica na cesti Vrgorac-Makarska te ispitivanjem svih okolnosti koje se dovele do odluke o realizaciji toga suludog projekta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Da podsjetim, umjesto hitnoga uklanjanja odlomljene stijene i omogućavanja nesmetanog prometovanja između Vrgorca i Makarske, svima poznati ministar, uz potporu monopolskog instituta građevinarstva, donio je odluku o bušenju 200 m dugog tunela. Već tada postojale su sve naznake pretvaranja ovoga posla u novu korupcijsku aferu. Danas, te su naznake u potpunosti potvrđene. U najboljoj praksi hrvatske cestogradnje radovi se dodjeljuju, prema pisanju pojedinih medija,  direktnom pogodbom, uz nepoznatu cijenu.

Na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru poručili ste da svaku informaciju o korupciji proslijedimo Vladi. Stoga koristim prigodu javno provjeriti ima li istinske spremnosti u Vladi za obračun s korupcijom i u njezinim redovima.

S poštovanjem,

                                                     Saborski zastupnik HSD-a  Ivica Pančić"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara