Pančić u Splitu o stanovima za branitelje i financiranju HVIDRE

MINISTAR hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivica Pančić najavio je danas u Splitu da će do konca godine biti riješeni stambeni problemi svih 40 branitelja koji imaju invaliditet od 60 i 50 posto.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka sa splitskim gradonačelnikom Slobodanom Berošem i njegovim suradnicima, Pančić je rekao da će niži postotci invalidnosti biti rješavani narednih godina.

Obitelji poginulih branitelja i invalidi s 80 i više posto invalidnosti stambeno pitanje rješavaju besplatno, a svi ostali kreditima, rekao je Pančić i naveo da je u Splitu registrirano 550 braniteljskih zahtjeva za kredite za kuću i 290 zahtjeva za poboljšanje uvjeta stanovanja.

Pančić je rekao da je vrlo zadovoljan suradnjom Ministarstva i Grada.

Ministar je u razgovoru s novinarima potvrdio svoju izjavu, koju je dao u interviewu za zadnji broj Globusa, da HVIDR-a neće dobiti ni kune iz Ministarstva ukoliko se ne izjasni o poštivanju pravne države.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvidra nikad nije potpisala sporazum o suradnji s Ministarstvom branitelja koji su potpisale udruge okupljene u Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata u ožujku 2001. godine, rekao je Pančić.

"Zbog HVIDR-e sam često trpio brojne kritike, a sada smo dali mogućnost da novo vodstvo HVIDR-e prihvati taj sporazum i da se izjasni", kazao je i dodao da djelovanjem HVIDR-e većina u Koordinaciji udruga nije zadovoljna, "a vrhunac su bile nedavne blokade".

Ovo nije nametanje ideologije i svjetonazora, pravila moraju vrijediti za sve, neovisno o tome koja je stranka trenutno na vlasti, rekao je Pančić i napomenuo kako se rečeno prije svega odnosi na središnjicu Hvidre.

Prije sastanka s gradonačelnikom Slobodanom Berošem i njegovim suradnicima ministar Pančić je u Županijskoj komori u Splitu predstavio "Program osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece poginulih, umrlih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja za 2003. godinu".

Najavio je da će za dva tjedna ponovno boraviti u Splitu kako bi otvorio Regionalni centar za traumu, koji se upravo dovršava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara