Pančić zatražio ostavku ministra: Kalmeta laže

Pančić zatražio ostavku ministra: Kalmeta laže

SABORSKI zastupnik SDP-a Ivica Pančić danas je novinarima podijelio izjavu Kalmete iz 2004. godine prema kojoj je, tvrdi Pančić, vidljivo da je ministar Kalmeta govorio neistine i obmanjivao hrvatsku javnost.

"Vidljivo je da je ministar Kalmeta govorio neistine i da je obmanjivao hrvatsku javnost. On je i kao gradonačelnik Zadra i kao ministar znao i za cijenu prve planirane ceste koja predviđa tunel ispod piste i da je znao za cijenu druge varijante ceste s vijaduktom koja je 2,5 kilometra duža." - rekao je Pančić za Index.

"Također, ova njegova izjava dokazuje da sve što je sada govorio je neistina. On je znao da je cijena prve varijante oko 300 milijuna, a što je interesantnije, što meni dosad nije bilo poznato, on je rekao da će ova druga cesta biti jeftinija od planirane za čitavih 100 milijuna kuna, odnosno 200 milijuna kuna. Kako to da je cijena sa tih 200 skočila na 446 milijuna kuna" - pita se Pančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da zbog svega ovoga sada očekujem od ministra Kalmete kuvertiranje ostavke i pozivam premijera Sanadera, za kojega vjerujem, nadam se da ne griješim, da nema ništa s ovim, da ispita ove navode i da povuče potez koji smatra da je potrebno povući jer ovo je samo vrh ledenog brijega i svega što se događa u hrvatskim cestama i autocestama. To je veliki kamen korupcije koji može cijelu Vladu povući u provaliju ako Sanader ne povuče potrebne poteze." - rekao je Pančić.

"Ja sam zastupnik koji ne misli biti ministar cestogradnje, kako su me neki prozvali, već samo nastojim pošteno zaraditi svoju plaću. Gdje je tih 446 milijuna kuna završilo ja ne znam, ali na to bi pitanje trebao odgovoriti Kalmeta i Livaković, za kojega sam također tražio ostavku zato što je u sukobu interesa. Livaković izjavljuje da njegova firma, koju je prenio na svoje prijatelje, ne dobiva velike poslove, te da su dobili posao za bijednih 2 milijuna kuna. Što je krajnja drskost i bezobrazluk jer 2 milijuna kuna velika većina građana neće nikad ni vidjeti. To je njemu bijednih 2 milijuna kuna!" - zaključuje Pančić.


Više informacija o temi
>>> Prilaz autocesti u Zadru - Kalmetin Brodosplit?
>>> Kalmeta: Stvaranje afere oko prilaza autocesti u Zadru je SDP-ov pokušaj zataškavanja njihovih afera
>>> Pančić zatražio od Sanadera troškovnik za cestu Gaženice-Zadar 2 i optužio HDZ za nepotizam

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara