Panda se majčinstvu uči vidosnimkama mladunčadi

DIVOVSKOJ kineskoj pandi djelatnici rezervata u kojemu obitava prikazuju videosnimke kako bi je podučili skrbiti za mladunčad, izvijestila je u kineska novinska agencija Xinhua.

Hua Mei, koja je u četvrtak na svijet donijela par mladunaca, gleda videofilm iz kojeg treba naučiti kako ih pravilno hraniti, pojašnjava Xinhua.

"Također joj puštamo audiosnimke plača malih panda kako bismo je podsjetili na njezinu ulogu", rekao je djelatnik u rezervatu pandi u jugozapadnoj pokrajini Sečuan.

Hua Mei, čije ime zapravo znači "Kina Amerika", rođena je u Zoološkom vrtu u San Diegu a vraćena je Kini u veljači u čast kinesko-američkog istraživačkog programa u sklopu kojeg su njezini roditelji bili dopremljeni u Sjedinjene Države prije osam godina.

Ona je prva divovska panda rođena izvan domovine i vraćena Kini a i prva koja se rodila i preživjela na zapadnoj hemisferi od 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pande su među najugroženijim vrstama divljih životinja na svijetu, zbog gubitka prirodnih staništa te niske reproduktivne stope.

Ipak, broj panda koje žive u divljini u Kini porastao je za više od 40 posto, s 1,110 tijekom 80-ih godina do aktualnih 1,590 jedinki, prema nedavno obavljenom popisu.

(Hina) xrt ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara