Pankretić: INZISTIRAT ĆEMO NA STVARnOJ NADOKNADI ŠTETE OD SUŠE

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić rekao je danas u Sesvetama Ludbreškim da će njegovo ministarstvo inzistirati na "stvarnoj nadoknadi štete" od suše, koja je u mnogim županijama poprimila razmjere elementarne nepogode. L

Naš je prijedlog bio 30 posto, no prije toga moramo utvrditi izvore financiranja i stvarni opseg štete, rekao je Pankretić prilikom obilaska farme za uzgoj i tov svinja vlasnika Božidara Ivančića.

Odgovarajući na novinarsko pitanje može li suša izazvati političke probleme, ministar Pankretić kratko je odgovorio da je ovo teška situacija za poljoprivrednike i istaknuo kako odbacuje pokušaje bilo kakvog poantiranja i špekulacije na nesreći ljudi koji ovog trenutka trebaju pomoć.

Govoreći o novoizgrađenoj farmi svinja Božidara Ivančića, u koju je uloženo milijun eura, Pankretić je rekao kako tako modernom projektu koji visokom tehnologijom postiže izvrsne prinose ne može naštetiti ni uvoz svinjetine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o uvozu svinjetine po dampinškim cijenama, ministar Pankretić je rekao kako već šest mjeseci na razne načine pokušava alarmirati sve moguće institucije kako bi se to spriječilo, no u Hrvatskoj ne postoji administrativna zabrana takvog uvoza. Rekao je kako je zbog takvih svojih pokušaja ukoren iz Europske unije.

"Idući tjedan moramo na razini Vlade učiniti nešto u vezi sa zabranom uvoza svinjetine i preuzeti odgovornost jer na ovaj način više ne možemo biti konkurentni i sadašnja naša svinjogojska proizvodnja, izuzev ovakve super moderne, dolazi u pitanje", rekao je Pankretić.

(Hina) mz jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara