PANKRETIĆ o pomoći zbog suše

Ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić izjavio je danas da će Ministarstvo predložiti Vladi konkretne mjere tek kad se utvrdi stvarno stanje i šteta zbog suše, te kako očekuje da će županije i same predložiti kako najprimjerenije pomoći.

Istaknuo je da Ministarstvo poljoprivrede "nema vreću iz koje bi dijelilo novac" svakome tko je stradao od suše iako je spremno pomoći koliko god može.

Ministar Pankretić danas je u općini Svetome Ivanu Žabnom s koprivničko-križevačkim županom Josipom Friščićem i predstavnicima toga kraja razgovarao o suši i proglašenoj elementarnoj nepogodi. Istaknuo je kako će - uz već predložene mjere smanjivanja referentnih prinosa- razmotriti i moguće povećanje poticaja, te odobravanje neograničenih količina plave nafte komercijalnim gospodarstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema riječima ministra Pankretića, želja je da novac poreznih obveznika kao pomoć iz državnog proračuna dobiju oni poljodjelci koji su zbog suše stvarno pretrpjeli štetu u proizvodnji hrane jer, napomenuo je, ponekad se dogodi da u sličnim prilikama novac od pomoći završi kod onih koji su "na neki način priželjkivali sušu".

Ministar Pankretić posjetio je poslijepodne u selu Cepidlaku obiteljsko gospodarstvo proizvođača mlijeka Slobodana Marušića, jednog od najboljih kooperanata "Lure". Zbog sumnje da je lani uvezao iz Njemačke dvije steone junice zaražene kravljim ludilom, krave su mu ubijene kako bi se proveli potrebni pregledi, a budući da kravlje ludilo nije potvrđeno, Marušiću je država platila odštetu od 30.000 kuna. Tim je novcem Marušić kupio četiri muzne krave.

(Hina) on dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara