Pankretić:gotovo 70 tisuća prijava u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava

Prema dostavljenim izvješćima državne uprave, do petka 24. siječnja, zaprimljeno je 69.738 zahtjeva za upis u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić.

Posljednjih je dana, kazao je ministar, evidentirano znatno povećanje upisa, radilo se i preko vikenda, a očekuje se da će se ukupno upisati nešto više od 120 tisuća poljoprivrednika.

Pankretić je pritom naglasio kako se rok za upis, koji traje do 31. siječnja, neće produživati. Stoga je još jednom pozvao sve poljoprivredne proizvođače da se upišu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i ostvare pravo na legalan nastup na tržištu te državne potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razlog početnog oklijevanja kod upisa, prema ocjeni ministra, bilo je tradicionalno nepovjerenje seljaka u državu, no to se nepovjerenje u Upisnik uspjelo razbiti i ljudi se upisuju.

Najviše zahtjeva, sa stanjem 24. siječnja, predano je u Zagrebačkoj županiji, 8110, dok je najmanji broj zahtijeva, 695 zaprimljeno u Primorsko-goranskoj županiji.

Upis poljoprivrednika u Upisnik počeo je 1. prosinca prošle godine i traje do kraja siječnja. Oni koji se ne upišu do tog roka moći će to učiniti tek krajem ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara