Pao dogovor za izbore: U X. izbornoj jedinici prvi Kerum, drugi Jambo

Pao dogovor za izbore: U X. izbornoj jedinici prvi Kerum, drugi Jambo

Foto: Vojko Bašić / Cropix

KAKO Index doznaje, Željko Kerum i Stipe Gabrić Jambo, gradonačelnici Splita i Metkovića, ovaj su tjedan dogovorili zajednički nastup za parlamentarne izbore. Kerum bi trebao biti prvi na listi u X. izbornoj jedinici, a Jambo drugi. Je li to na pomolu savez HGS-HSS, građansko-seljačka koalicija? Index je o tome već pisao početkom prošlog mjeseca.

Kerum bira

Zvali smo Keruma da čujemo što on kaže. Ne mnogo. Prvo uopće nije htio komentirati Indexovu informaciju, a onda je ipak rekao dva slova prije no što je naprasno poklopio slušalicu: "Ja biram stvari koje ću govoriti. O nekima ne želim. Kada bude vrijeme, doznat će se."

Čini se da smo splitskog gradonačelnika uhvatili u nezgodan čas. 

Sastali se sto puta pa će i sto i prvi...

Jambo je mnogo iskusniji političar pa je i retorika bila kud i kamo suvislija. "Nismo se još ništa dogovorili, ali ovaj tjedan idemo na ručak. Kerum je moj dragi prijatelj, kolega gradonačelnik i poduzetnik. Do sada samo se sastali sto puta pa nema mjesta čuđenju što ćemo se ponovno sastati", kazao nam je Jambo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo nas je zabrinulo što jedna parlamentarna stranka sa dugogodišnjom tradicijom daje prednost na listi "newcomeru" Kerumu. S obzirom na narav splitskog gradonačelnika i šefa HGS-a vjerojatno drukčije ne bi ni išlo. Kerum uvijek želi biti prvi i najbolji pa tako i za izbore. U njegovoj prirodi jednostavno nije da bude drugi...

"Ja sam šef izbornog stožera HSS-a za X. izbornu jedinicu. Sve dogovore sa terena predložit ćemo predsjedništvu stranke, koje ih mora odobriti", kazao nam je Jambo.

Može s kim sve treba

To ne bi trebao biti neki veći problem, jer je predsjednik HSS-a Josip Friščić još početkom rujna istaknuo kako u svakoj od 10 izbornih jedinica lokalni ogranci mogu predlagati predizborne saveze.

Index je već tad otkrio da je upravo Jambo dobio zaduženje da dovuče Keruma. Mnogo toga ih spaja, njih dvojica lako će zajednički jezik pronaći. Sasvim sigurno, savez neće stati samo na suradnji na krajnjem jugu, jer s Kerumom na listi, i prijatelj i kolega Milan Bandić gotovo da je u "kućici".

Kerum, Jambo i Milan za razočarane birače HDZ-a u strahu od crvene Hrvatske

Kerum, Jambo, izgledno i Milan, na izborima će hvatati glasove razočaranog desnog centra, nekadašnje birače HDZ-a, sve one koji strahuju od crvene Hrvatske i Kukuriku koalicije. Ima takvih poprilično, sa još ponekim adutom poput Keruma i Bandića, HSS i gradonačelnici mogli bi daleko dogurati...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara