Papa Benedikt XVI ravno s Plesa na Pantovčak kod Josipovića, a Kosor prima tek kasnije u nuncijaturi

Papa Benedikt XVI ravno s Plesa na Pantovčak kod Josipovića, a Kosor prima tek kasnije u nuncijaturi

Foto: AFP (Arhiva)

OBJAVLJEN je službeni raspored posjete pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja. Kako je objavio službeni Vatikan Papin će zrakoplov iz međunarodne zračne luke Leonardo da Vinci u Rimu poletjeti za Zagreb u 9.30 sati, a dolazak u zagrebačku zračnu luku Pleso predviđen je za 11 sati.

Prvi govor bit će upravo u zračnoj luci dok je za 12.15 sati zakazan "kurtoazni posjet predsjedniku Republike Hrvatske u Uredu predsjednika u Zagrebu".

Nakon toga u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu Benedikt XVI. primit će predsjednicu hrvatske Vlade Jadranku Kosor.

U 19,30 molitva na središnjem zagrebačkom trgu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rasporedu tog je dana u 14 sati ručak s članovima pratnje, također u nuncijaturi dok će se susret Pape s predstavnicima civilnog društva, svijeta politike, znanosti, kulture i poduzetništva, Diplomatskog zbora te vjerskim predstavnicima održati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u 18.15 sati. Sat vremena kasnije, u 19.30 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započet će bdjenje s mladima.

Drugog dana pohoda, u nedjelju 5. lipnja na zagrebačkom Hipodromu Papa će u 10 sati predvoditi misu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji i na kraju mise predvoditi molitvu Kraljice neba.

Nedjelja je za posjet "palači od oniksa"

Toga dana u 14 sati je ručak s hrvatskim biskupima, biskupima gostima i članovima Papine pratnje u novom sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Papa će zatim u 17 sati pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u katedrali u Zagrebu.

U 18.15 sati posjetit će Nadbiskupski dvor u Zagrebu a u 19.45 sati predviđen je odlazak iz Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara