Papa bi sljedeće godine mogao posjetiti četiri zemlje

VLASTI četiriju zemalja svijeta pozvale su papu Ivana Pavla II. da ih posjeti sljedeće godine i nijedan od poziva još nije odbijen, rekao je u četvrtak glasnogovornik Svete Stolice Joaqin Navarro Valls.

Navarro Valls je, odgovarajući na pitanje hoće li će Papa putovati i slijedeće godine, rekao da Ivan Pavao II na stolu ima pozive iz Austrije, Švicarske, Francuske i Meksika. Još, dakako, nije odlučeno kada i u koju će zemlju Papa otići, ali pozivi nisu arhivirani, što daje nadu da bi ih mogao ostvariti, rekao je Navarro Valls.

Papa je u četvrtak u svojoj je božićnoj poruci "Urbi et Orbi" zatražio od Boga da spasi čovječanstvo od pošasti terorizma i ratova koji, kako je rekao, ostavljaju pustoš u raznim dijelovima svijeta.

"Spasi nas od velikih zala koje razdiru čovječanstvo na ovom početku trećeg tisućljeća. Spasi nas od ratova i oružanih sukoba koji uništavaju cijele regije globusa", rekao je Ivan Pavao II. u božićnoj poruci Gradu i Svijetu koju je pročitao danas s trijema bazilike svetog Petra u Rimu.

"Spasi nas od terorizma i i svih oblika nasilja koja razdiru slabe i nenaoružane osobe", rekao je Papa i pozvao na put mira koji je "težak, ali moguć" i zbog toga obvezan".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S rođenjem Isusa čovječanstvu je poklonjeno drvo života, rekao je Papa te je na 62 jezika, među kojima i na hrvatskome, poželio Sretan Božić. Više od 50 zemalja pratilo je izravni prijenos s Trga svetog Petra na kojem je bilo više desetaka tisuća vjernika.

Božićnu poruku, koja je bila nešto kraća od uobičajene, te čestitke na svim jezicima, Ivan Pavao II. je izrekao u potpunosti, uz ponešto teškoća.(Hina) st dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara