Papa: Boga se danas prečesto zaboravlja

PAPA Benedikt XVI. je tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra u Vatikanu upozorio kako je u današnjem društvu Bog prečesto isključen ili zaboravljen.

"Solidarno društvo nastaje zauzimanjem svih njegovih članova, ali ima potrebu za blagoslovom i potporom Boga, koji je, nažalost, često isključen ili zaboravljen", rekao je Papa.

Benedikt XVI. je upozorio danas i kako demografski pad, koji se bilježi na mnogim stranama svijeta, lišava društvo njegove budućnosti. Rađanje djeteta je "dar života i blagostanja za društvo. Toga smo svjesni sada pred nacijama koje demografski pad lišava svježine, energije i budućnosti otjelovljene djecom", rekao je Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benedikt XVI. je, pozdravljajući na poljskome jeziku hodočasnike iz te zemlje, naglasio kako se u srijedu obilježava 25. godišnjica od osnivanja sindikata Solidarnost, te zahvalio "Božjoj providnosti na dašku novog duha koji je taj pokret unio u suvremena zbivanja Europe".

Papa je i na hrvatskome jeziku pozdravio hodočasnike iz Splita i Zagreba.

Današnja opća audijencija održana je na otvorenome, odnosno na Trgu svetog Petra zbog velike nazočnosti vjernika koji ne bi mogli stati u dvoranu "Pavla VI.", a Papa ih je pozdravio iz "papamobila" u kojim je stigao na trg.

(Hina)

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara