Papa će se ispričati i žrtvama svećenika pedofila u Australiji

TIJEKOM svog posjeta Australiji u lipnju, papa Benedikt XVI će se ispričati za seksualno i psihičko zlostavljanje koje su počinili australski svećenici. Rezultat je to truda grupe žrtava koje su zajedno s biskupom Michaelom Maloneom vršile medijski pritisak na Vatikan.

"Papa Benedikt XVI će tijekom putovanja u Australiju izraziti žaljenje i sram zbog svih zlostavljanja koje je počinila Crkva. Također bi se mogao i sastati sa žrtvama", kazao je anonimni izvor za list Daily Telegraph. Glasnogovornik grupe za potporu žrtvama Wayne Camley tvrdi da je zlostavljanje u katoličkoj crkvi u Australiji bilo raširenije nego u SAD-u.

"Postoji desetak tisuća seksualno zlostavljanje djece koja su se nalazila u katoličkim domovima. Oni se nisu smjeli obrazovati i služili su kao robovi", drži Camley. Papa će prije Dana mladih, 17. lipnja, provesti tri dana odmarajući se na tajnoj lokaciji u Australiji, javlja AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, u nedavnom posjetu SAD-u Papa je uputio povijesnu ispriku svim žrtvama zlostavljanja od strane crkvenih djelatnika.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara