Papa Franjo oštro protiv abortusa: Embriji nisu potrošni materijal

Papa Franjo oštro protiv abortusa: Embriji nisu potrošni materijal

Foto: Hina

EMBRIJI se "ne smiju tretirati kao potrošni materijal", kao ni osobe "koje se bliže smrti", naglasio je papa Franjo pred talijanskim bioetičkim odborom.

"Izazov je oduprijeti se kulturi otpada koja ima toliko lica, a neka od njih su tretiranje ljudskih embrija kao potrošni materijal,  jednako kao bolesne i stare osobe koje se bliže smrti", izjavio je Papa pred članovima odbora ustanovljena prije više od 25 godina pri talijanskom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U kontaktima s vladom odbor je u nekoliko navrata ponovio potrebu "integriteta ljudskog bića i zaštite zdravlja od začeća do prirodne smrti".

"Takvo etičko načelo temeljno je i i vrijedi za sve biotehnološke primjene u području medicine koje se nikada ne smiju voditi isključivo industrijskim ili komercijalnim ciljevima", naglasio je Franjo.

Papa Franjo, kojeg su konzervativci kritizirali da se nije uvijek dovoljno jasno izražavao o bioetičkim pitanjima, zadnjih je tjedana izrijekom više puta osudio pobačaj i eutanaziju, kao i svaku nejasnoću između braka i istospolne zajednice

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara