Papa i Drašković razgovarali o kosovu

Papa Ivan Pavao II. primio je u četvrtak ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića, a glavna tema razgovora bilo je stanje na Kosovu te položaj kršćanske zajednice u toj regiji, priopćio je ured za tisak Svete Stolice. L

Papa je Draškovića, koji je bio u pratnji beogradskog izaslanstva i supruge, primio u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima.

O stanju na balkanskom području Drašković je razgovarao i s vatikanskim tajnikom za odnose s drugim državama Giovannijem Lajolom. Govorilo se i o terorizmu i načinu suzbijanja terorističkog vala.

Tijekom boravka u Rimu Drašković je razgovarao i s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem, a primio ga je i potpredsjednik vlade Gianfranco Fini i predsjednik zastupničkog doma Pierferdinando Casini. Idućih bi tjedana oko 200 talijanskih poduzetnika trebalo posjetiti Beograd kako bi ispitali mogućnosti poslovanja na tim prostorima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rim podupire približavanje Srbije i Crne Gore euroatlanskim organizacijama, rekao je Frattini, a glede sklapanja sporazuma s Europskom unijom, prema njegovim riječima, "treba zadržati unitarnim subjekt koji potpisuje ugovor s EU, ali se istodobno otvaraju dva puta, pomalo neovisna, kada je u pitanju trgovinski odnos". To bi praktički značilo da će EU uspostavljati gospodarske odnose s Crnom Gorom neovisno od Beograda, ali će Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju biti potpisan s cjelinom, zajednicom Srbije i Crne Gore.(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara