Papa Ivan Pavao II zaredio dvanaestoricu novih biskupa

PAPA Ivan Pavao II. je na svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja u bazilici Sv. Petra u Vatikanu zaredio dvanaestoricu novih nadbiskupa i biskupa, među kojima i četvoricu vatikanskih diplomata i dvojicu kurijalnih biskupa.

Među novozaređenima je i dosadašnji zamjenik ´ministra vanjskih poslova´ Svete Stolice, a sada njezin novi predstavnik u UN u New Yorku, Celestino Migliore te Brian Farrerl, novi tajnik Papinskoga vijeća za jedinstvo kršćana. Osim toga Papa je zaredio prve nuncije u Vijetnamu i Južnoj Koreji. Sveti je Otac zaredio i više pomoćnih biskupa Istočnih crkava u Siriji, Ukrajini i u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Narod Božji je pozvan ´osvijetliti put narodima koji su u tami i magli´, istaknuo je Papa u svojoj propovijedi tom prigodom. Nove je diplomate pozvao da s poštovanjem prema kulturama i institucijama pozivaju narode da se otvore Evanđelju.

Tim se obredom broj biskupa koje je zaredio papa Ivan Pavao II. u tijeku svoga pontifikata popeo na 321. Papa obično nove biskupe zaređuje na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara