PAPA NA OPĆOJ AUDIJENCIJI PONOVO POZVAO NA MIR

Ivan Pavao II. u srijedu je tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra u Rimu pozvao svijet na mir, međutim, nakon napora Velikog tjedna i Uskrsa vrhovni poglavar Katoličke crvke nije sam pročitao katehezu već samo pozdrave hodočasnicima na više jezika, među kojima i na hrvatskome. L

Suočeni s mržnjom i nasiljem kršćani svijetu moraju donijeti mir uskrsnuloga, naglasio je Ivan Pavao II u katehezi za opću audijenciju srijedom. "Samo je u Kristu, koji pobjeđuje zlo i smrt, naša nada i naš mir", kaže se u katehezi.

Smrt i uskrsnuće Kristovo temelj su kršćanske vjere, kaže se u Papinoj katehezi. Ta uskrsna poruka povjerena je crkvi i crkva je ta koja je ljudima mora u svako doba i na svakom mjestu objaviti. "Krist, naša nada, živi i više neće umrijeti!" povikao je Papa pred četrdesetak tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napora dugih liturgija tijekom Velikom tjedna i Uskrsa Papa je sam pročitao samo pozdrave na više jezika, ali nije izgovorio katehezu. Bez obzira što je Papi njegov osobni liječnik Renato Buzzonetti savjetovao da uopće ne govori, Papa je ipak pozdravio hodočasnike. Pozdravne riječi na devet jezika Ivan Pavao II artikulirao je snažnim, premda povremeno zamuckujućim glasom.

(Hina) xst ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara