Papa na polnoćki molio za mir u Svetoj zemlji

PAPA Ivan Pavao II. molio je u subotu za mir u Svetoj zemlji i u svijetu na polnoćki održanoj u bazilici Svetog Petra koja se izravno prenosila u 72 zemlje.

Sveti Otac poželio je u molitvi s vjernicima "da Sveta zemlja doživi razdoblje napretka i mirna suživota u kojem će se njezini stanovnici međusobno poštivati".

"Neka ona bude sigurna i gostoljubiva zemlja za hodočasnike i sve one koji tragaju za istinom", rekao je pred nekoliko tisuća vjernika u bazilici 84-godišnji Papa koji je ove godine ondje slavio svoju 27. po redu polnoćku.

Posebna je molitva bila posvećena šefovima državama i svima koji upravljaju narodima te čelnicima međunarodnih organizacija "kako bi se oni potpuno predali zadaći postizanju mira u svijetu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je poglavar katoličke crkve s vjernicima molio za sve oblike života, za djecu koja žive na ulici, za bolesne i napuštene.

Misu su izravno prenosile kamere 111 televizijskih kanala a emitirala se izravno u 72 zemlje, među kojima su i neke muslimanske kao Alžir i Indonezija.

Papa će u subotu u podne udijeliti blagoslov "urbi et orbi" nakon što bude pročitao poruku mira.

Jutarnju misu na Božić održat će državni tajnik Angelo Sodano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara