Papa oštro osudio teroristički napad u Madridu

IVAN PAVAO II. oštro je osudio teroristički napad u Madridu obraćajući se u nedjelju u podne sa svoga prozora na Trgu svetog Petra.

Govoreći o "dramatičnom atentatu u Madridu", Papa je izrekao "potpunu osudu takvih postupaka". "Pred tolikim barbarstvom ostane se duboko potresenima i postavlja se pitanje kako čovječja duša može smisliti takve gnjusne zločine", rekao je Papa.

On je naglasio kako se upravo "oslanjajući se na zajedničko djelovanje svih zdravih snaga Kontinenta može gledati naprijed s povjerenjem i nadati se u bolju budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivan Pavao II., koji današnjim danom ruši još jedan rekord, onaj po dugotrajnosti na Petrovoj stolici, pozdravlja jedinstvo Europe u borbi protiv zla kakvi su teroristički atentati.

Inače sa današnjim danom Ivan Pavao II. postao je drugi, ako se izuzme sveti Petar, koji je bio prvi Isusov predstavnik, papa po dužini pontifikata. Karol Wojtyla je prestigao papu Lava XIII. koji je bio na Petrovoj stolici 25 godina 4 mjeseca i 17 dana. Ivan Pavao II. koji je imenovan Papom 16. listopada 1978. je s današnjim danom navršio 25 godina 4 mjeseca i 18 dana svoga pontifikata. Ispred njega po dugotrajnosti je Pio IX. koji je bio na Petrovoj stolici od 1864. do 1878. ukupno 31 godinu, 7 mjeseci i 17 dana. Petar je bio prvi Papa ukupno 34 ili 37 godina ovisno o kazivanjima.

(Hina) xst ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara