Papa osudio piromane

Papa osudio piromane

"PRIDRUŽUJEM  se onima koji s pravom stigmatiziraju ova kriminalna djela i pozivam sve na molitvu za žrtve ovih tragedija", rekao je papa Benedikt XVI. danas govoreći o piromanima koji diljem Grčke podmetnuli požare i time usmrtili desetke ljudi.

U svom tjednom obraćanju na Petrovom trgu oštro osudio je "kriminalne radnje" i "neodgovorno ponašanje" piromana, koje vlasti optužuju za podmetanje brojnih požara u Italiji i Grčkoj.

"Nemoguće je ne biti zabrinut zbog neodgovornog ponašanja koje dovode u rizik sigurnost ljudi i uništava okoliš", rekao je papa, prenosi International Herald Tribune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požari u Grčkoj ubili su dosada najmanje 64-ero ljudi, a prema procjenama, vatra je progutala oko dvjesto tisuća hektara šume, maslinika i šikare. Gasitelji u toj zemlji danas su rekli za medije kako se najveća požarišta ipak smiruju. U Italiji je u požarima živote izgubilo četvero ljudi, a i tamo se situacija danas popravlja.

Talijanske vlasti sumnjaju da se požari podmeću organizirane kriminalne skupine, koje žele stvoriti površine za ilegalnu izgradnju. U Grčkoj, vlastima u pronalasku krivaca za palež pomaže i nacionalna obavještajna služba, te antiterorističke jedinice policije.

A.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara