PAPA PONOVNO POZVAO NA OČUVANJE MIRA

Papa Ivan Pavao II. pozvao je u nedjelju Irak na suradnju s međunarodnom zajednicom, a članice UNa, posebice Vijeća sigurnosti pozvao je da učine sve kako bi izbjegle izbijanje rata. L

Papa je, tijekom angelusa na Trgu sv. Petra, rekao da nije nikada kasno za pregovore i podsjetio na tragične posljedice pribjegavanja oružju.

"Pred strašnm posljedicama koje mogu nastati međunarodnom vojnom intervencijom za pućanstvo Iraka i ravnotežu cijele bliskoistočne regije, koja je već teško pogođena, kao i zbog ekstremizama koji bi mogli nastati, svima poručujem: ima još vremena za pregovore, ima još prostora za mir, nije nikada prekasno za razumijevanje i nastavak pregovora", rekao je Papa.

Političarima je poručio: "Porazmislite o svojim obvezama, založiti se za mir u mogućim pregovorima ne znači poniziti se, već raditi s odgovornošći za mir".

Papa je rekao kako za kršćane mir nije samo plod pregovora među pojedincima i narodima, već je i dar Božji. Neka dani korizme ne ostanu u siječanju kao ratni i žalosni, već kao "razdoblje hrabrog angažiranja za mir", rekao je Papa.

(Hina) st rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara