Papa poželio mir, da obitelj ispuni zadaće koje joj postavlja Bog

PAPA Ivan Pavao II. poželio je u srijedu navečer u bazilci sv. Petra u Rimu da obitelj uzmogne odgovoriti na zadatke koje joj je Bog oduvijek namijenio te je pozvao svijet na mir, koji će biti tema njegove prve mise u 2004. godini.

Predvodeći posljednju misu u 2003., godini u kojoj je slavio 25. obljetnicu svoga pontifikata, Papa je izrekao i Te Deum (zahvalnicu na kraju godine), a obitelj i mlade ljude povjerio je Gospi istaknuvši da "budućnost čovječanstva prolazi kroz obitelj".

"Kraljice Mira ishodi dane mira gradu Rimu, Italiji, Europi i cijelome svijetu", pozvao je Papa Gospu tijekom homilije.

U četvrtak, na 27. godišnjicu Dana mira, koji je za 1. siječnja proglasila Sveta Stolica, Papa će uputiti svijetu poruku u kojoj će kazati da je mir uvijek moguć i da treba obrazovati za mir.

U podne će se obraiti tradicionalnim angelusom.

"Pravo omogućuje mir", kazao je u srijedu Sveti Otac te dodao da samo Ujedinjeni narodi mogu legitimirati borbu protiv terorizma.

Večeras je Papa pročitao cijelu homiliju dosta čvrstim glasom i bio je u dosta dobroj tjelesnoj formi.

Ovogodišnja svečanost kraja godine održana je u bazilici svetog Petra, kao i lani, dok se prijašnjih godina odražavala u crkvi Isusa.

Obveze Ivanu Pavlu II. na početku godine su skraćene kako bi mu se omogućio dulji odmor. Papa neće 6. siječnja voditi posvećivanja novih biskupa niti će 11. siječnja krstiti novorođenčad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara