PAPA POZIVA NA ZAŠTITU DJECE

Ivan Pavao II. u poruci u povodu korizme 2004., čiji je sadržaj u četvrtak predstavljen u Vatikanu akreditiranim novinarima, poziva na zaštitu djece. L

Svijet ne smije zatvoriti oči pred dramom kroz koju prolaze djeca zaražena AIDS-om ili ona koja bivaju krijumčarena, ističe Papa. Papa poručuje ?Ne" egoizmu onih koji ne primaju djecu, "plod čovječanstva?. Sveti Otac u svojoj poruci podiže svoj glas u obranu djece koja su ?duboko ranjena nasiljem odraslih, seksualnim nasiljem i rastavama obitelji?. Ivan Pavao II. upozorava na zabrinjavajuću dramu djece koja se rađaju već oboljela od AIDS-a i na dramu one djece koja služe u trgovini ljudskim organima.

Ivan Pavao II. zatražio je od vjernika veću pažnju prema djeci tijekom korizme 2004. Istodobno će Vatikan pokrenuti nove inicijative za liječenje oboljele djece u Africi, gdje ima, kako je naznačila Svjetska zdravstvena organizacija, oko 11 milijuna djece koja boluju od AIDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak je nedodirljiv i potrebno je izbjeći svaki oblik iskrivljenja procesa u poništavanju braka pred crkvenim sudom, rekao je Ivan Pavao II. obraćajući se danas sucima Vrhovnog crkvenog suda.

Papa je upozorio na ?tendenciju proširenja poništavanja? brakova. "Brak treba ?nadahnuti cijelu aktivnost Crkve, pastira i vjernika, civilnog društva, odnosno sve ljude dobre volje?, rekao je Papa.

(Hina) st

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara