Papa pozvao španjolskog premijera na očuvanje etičkih vrijednosti

PAPA Ivan Pavao II. primio je u ponedjeljak španjolskog socijalističkog premijera Luisa Rodrigueza Zapatera kojem je izrazio želju da Španjolska na svome putu prema napretku "vodi računa o etičkim vrijednostima" ukorijenjenim u vjersku i kulturnu tradiciju te zemlje.

Papa je Zapateru naglasio važnost očuvanja određenih vjerskih načela, misleći pritom na zabranu razvoda braka, pobačaja, te očuvanja obitelji kao temeljne jezgre društva. Ivan Pavao Drugi nije danas izravno spominjao probleme kao što su pobačaj i rastava, no to je u petak otvoreno kazao španjolskom veleposlaniku što je i izazvalo određene polemike u Madridu.

Dolazak Zapatera u Vatikan označava premijerovo štovanje prema apostolskom sjedištu i "pokazuje volju za nastavak dobre suradnje između lokalne crkve i države za dobrobit španjolskog naroda", kazao je Papa i dodao kako je Sveta Stolica spremna surađivati sa Španjolskom za mir i u prilog duhovnog napretka naroda.

Papa je spomenuo i kako je pet puta posjetio Španjolsku zahvalivši na tim posjetima španjolskom narodu i španjolskoj kraljevskoj kući.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Socijalistička vlada premijera Zapatera priprema se odobriti kontroverzne reforme koje bi obuhvatile i istospolne brakove, katoličko obrazovanje i abortus.

Papa je u nedjelju kritizirao činjenicu da novi europski ustav ne spominje europske kršćanske korijene.

(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara