Papa primio hrvatsko izaslanstvo tijekom opće audijencije

VELIKA hrvatska svečanost održala se u srijedu tijekom opće audijencije Pape Ivana Pavla II. koji se zahvalio Hrvatskoj na božićnom drvu, koje krasi Trg sv. Petra, a svečano je predano u utorak poslijepodne, te na božićnom drvu koje krasi i dvoranu Pavla VI. sa hrvatskim obilježjima i u kojoj se upravo odvijaju opće audijencije.

Na općoj audijenciji u srijedu bili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Josip Bozanić, riječki nadbiskup Ivan Devčić i drugi, uz oko 1.000 hodočasnika koji su za tu priliku došli u Rim.

Papa se na hrvatskome obratio hodočasnicima iz Hrvatske i poželio im je dobrodošlicu. ´Zahvalan sam Hrvatskoj za poklon božićnog drveta darovana u znak dubokih veza hrvatskog naroda s Petrovom Stolicom, koje traju već 14 stoljeća. Na poseban način zahvaljujem onima koji su se zauzeli za ostvarenje zamisli darivanja božićnog drveta, što ju je prije četiri godine pokrenula Hrvatska biskupska konferencija odmah po završetku mojega pastirskog pohoda Zagrebu, Mariji Bistrici, Splitu i Solinu´, rekao je Papa.

´Plemeniti će dar Hrvatske slijedećih dana pozornost posjetitelja ove dvorane i hodočasnika koji budu dolazili na Trg sv. Petra u Vatikanu svraćati na otajstvo utjelovljenja koje je obzore čovječanstva rasvijetlilo novom nadom...Ponovno vaš narod povjeravam Blaženoj Djevici´, rekao je, među ostalim Papa, te podijelio blagoslov svima prisutnima i cijelom hrvatskome narodu.

Poslije opće audijencije Papu su posebno pozdravili predstavnici Hrvatske biskupske konferencije i hrvatsko državno izaslanstvo. U ime čitatelja hrvatskih listova Anna Lovaszi, Dubravka Beljan, Gordana Fumić i Ivica Pijaca poklonili Papi četiri velike krunice koje je za tu prigodu načinio Danijel Popović´.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara