PAPA PROSLAVIO 26 GODINA PONTIFIKATA

Ivan Pavao II. proslavio je u subotu 26 godina svoga pontifikata primivši više tisuća čestitaka iz cijeloga svijeta, izvjestio je šef ureda za tisak Svete Stolice, Joaquin Navarro Valls. L

Papa je u subotu održao dvije mise, jednu zahvale, a na drugoj je molio za budućnost. Potom je ručao sa svojim najbližim suradnicma te je današnji dan bio "usmjeren na Boga i njegov misterij", rekao je Navarro Valls i potvrdio da je Papi stiglo više tisuća čestitaka, a mnoge od njih "i iz islamskoga svijeta".

Uglavnom mu se zahvaljuje na riječima usredotočenima na mir, obitelj i Europu. Izražava se golemo štovanje za papino "neumorno pastoralno djelovanje", stoji u porukama Ivanu Pavlu II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krakowski nadbiskup kardinal Karol Wojtyla postao je 16. listopada 1978. godine 264. papa, kao prvi papa Poljak i slaven te prvi izvan Italije nakon četiri i pol stoljeća. Pontifikat Ivana Pavla II. treći je po trajnosti u povijesti Crkve. Ispred njega su samo sveti Petar i Pio IX koji je vlado 31 godinu i 7 mjeseci na prijelazu između 19. i 20. stoljeća.

Plesači ruske crvene armije u petak su navečer u vatikanskoj dvorani "Pavla VI." u papinu čast izveli koncert s ruskim narodnim pjesmama i plesom. U nedjelju svečanom misom u 17,30 sati Papa će proglasiti početak euharistijske godine.

(Hina) xst ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara