Papa s bolničkog prozora udijelio apostolski blagoslov

IVAN PAVAO II. pojavio se u nedjelju na prozoru svoje sobe na 10. katu bolnice Gemelli i na koncu angelusa okupljenim vjernicima udijelio apostolski blagoslov.

Papa je slabašnim glasom udijelio blagoslov i kazao "hvala, hvala". Papin izgled nije se izmijenio, a njegovo pojavljivanje na prozoru bolničke sobe pozdravile su mnoštvo vjernika okupljenih ispred bolnice Gemelli te na Trgu svetog Petra, gdje je oko tisuću osoba pratilo prijenos iz bolnice.

Molitvu i poruku pročitao je zamjenik državnog tajnika Svete Stolice mons. Leonardo Sandri, koji je stajao pokraj Ivana Pavla II. na prozoru. Tekst poruke je bio u prvome licu, odnosno kao da se Papa obraća vjernicima i svijetu. Zahvalio je svima na velikoj pažnji, prije svega liječnicima i osoblju bolnice Gemelli, a zatim svima onima koji su mu uputili poruke i molitve za brzi oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U bolnici, pokraj ostalih bolesnika, kojima upućujem svoje misli, nastavljam služiti Crkvi i cijelom čovječanstvu", poručio je Papa. Time je potvrdio kako se i iz bolnice može ostati na čelu Katoličke crkve.

U poruci se Papa zahvalio i talijanskim biskupima koji se bore za zaštitu života. Naime u Italiji je otvorena rasprava o zakonu o umjetnom začeću, a biskupi pozivaju političare da se bore za zaštitu života od začeća do smrti.

Inače Papa je petu noć u bolnici proveo mirno, a u ponedjeljak će biti objavljen liječnički bilten. Ispred bolnice bilo je danas mnogo policajaca, pa i s psima za otkrivanje eksploziva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara